Hüvelyi lézerkezelés

A változókori hormonváltozás következtében a nők kb. felénél hüvelyi, hüvely környéki panaszok is kialakulhatnak. A szárazság, kellemetlen viszkető érzés is jelentősen javítható a nyálkahártya lézeres stimulációjával.

A női test az életkor előrehaladtával folyamatosan változik. A hüvely rugalmassága is csökken, vizelettartási nehézségek alakulhatnak ki, gyakorivá válhatnak a fertőzések, megjelenik a hüvelyszárazság. Természetes, hogy a témáról sok nő nem szívesen beszél, pedig sokszor az életminőséget nagy mértékben befolyásolja.

Ez a modern, minimálinvazív és ambuláns kezelési megoldás a CO2 lézertechnológia alkalmazásán alapul. A CO2 lézerkezelés a hüvely nyálkahártyájának kollagénrostjait egy applikátor segítségével enyhén felmelegíti, új rostok képződését indukálja, ezáltal visszaállítja a hüvely feszességét és rugalmasságát. Már két kezelés után is érezhető a javulás és a szexuális együttlét élménye jelentősen nő.

A kezelést alapos nőgyógyászati szakorvosi vizsgálat előzi meg, mely kiterjed a hüvelyhám vizsgálatára és a kismedence anatómiájának teljes értékelésére is.
Fontos tudni, hogy előrehaladott kismedencei süllyedéses kórkép esetén kizárólag a lézerkezelés nem célravezető.

Klinikánkon a vizsgálatot és a kezelést Dr. Bózsa Szabolcs nőgyógyász, lézerterápia specialista végzi.

HÜVELYSZŰKÍTÉS

Szülés után gyakori panasz a hüvely átmérőjének növekedése, mely tartós kötőszöveti sérülésre vagy hüvelytágulatra vezethető vissza. Ez a szexuális életet zavaró tényező lehet.
A nőgyógyászati vizsgálat során egyénileg megítélhető, hogy mi a szexualitást befolyásoló tényező oka: az izomfeszesség csökkenése, a nyálkahártya elváltozása, hüvelyi fertőzés, vagy hormonális változás. Ezek alapján kiválasztható a leghatékonyabb kezelési forma.

Komplex panaszok, vagy kismedencei izomsérülések esetén kombinált terápia (fizioterápia, pesszárium alkalmazása, biofeedback terápia, gyógyszeres terápia, szükség esetén pszichológiai kezelés), vagy akár hüvelyi vagy kismedencei műtéti korrekció lehet szükséges.

A hüvelyi lézerkezelés megfeszíti az elasztikus rostokat, stimulálja a kollagénrost képződést, fokozza a vérátáramlást, ezáltal a hüvelyszárazság tünete is javul. A páciensek a szexuális együttlét minőségének jelentős, pozitív változásairól számoltak be.

STRESSZINKONTINENCIA

Ha a köhögés, tüsszentés, nevetés, vagy fizikai terhelés a vizelet elcseppenéséhez vezet, azt stresszinkontinenciának nevezzük. Amennyiben a tünetek enyhék, a lézer kiváló fájdalommentes, hatásos, nem műtéti megoldás lehet a panaszok megszüntetésére.
Menopauza szindróma

A változókori hormonváltozás következtében a nők kb. felénél hüvelyi, hüvely környéki panaszok is kialakulhatnak. A szárazság, kellemetlen viszkető érzés is jelentősen javítható a nyálkahártya lézeres stimulációjával.

A videó a kezelés lépéseit mutatja be.