LÉZERSEBÉSZET

A lézersebészet a jóindulatú bőrelváltozások, bőrfüggelékek eltávolításával, valamint benőtt köröm végleges megoldásával foglalkozik.

TUDJON MEG TÖBBET

A Da Vinci klinikán elérhető modern, új gyógyászati és szépészeti lézergép segítségével nem csupán a benőtt körmöt tudjuk kezelni, de az arc, dekoltázs, kezek és bármely testrész bőre jelentősen fiatalabbá varázsolható.

Mit lehet elérni a kezeléssel?

 • bőr megújító, feszesítő hatás (rejuvenáció)
 • kisebb ráncok eltüntetése, a mélyebbek jelentős csökkentése
 • bőrhibák, pigment foltok, napfoltok korrigálása
 • akne okozta régi hegek, behúzódások csökkentése, eltüntetése, tág pórusok megszüntetése

Kinél és hol alkalmazható?

 • nőknél és férfiaknál egyaránt
 • arcon, homlokon, nyakon, dekoltázson, kézen
 • bármely testrész bőrén
 • striák kezelésére is alkalmas

 

MIVEL FORDULHAT HOZZÁNK?

MIÉRT LÉZERREL?

Az általunk alkalmazott CO2 lézer energiája a vízben (a sejtek víztartalmában) nyelődik el, ezzel mintegy „felrobbantja” a sejteket.
Az energia kis területre összpontosul, nem sérülnek a környező szövetek. Azonnali, egyidejű vérzéscsillapítás történik, mivel a kis ereket a lézersugár elzárja.
Mivel nincs vérzés, ödéma nincs, vagy alig van a műtét után, ezért minimális a műtét utáni fájdalom. Fentiek miatt műtét utáni bevérzés, vérömleny is ritkán fordul elő.
A lézersugár a baktériumokat is elpusztítja, valamint az eszköz nem, csak a sugár érintkezik a sebfelülettel, tehát nincs műtéti fertőzés. (Természetesen az utólagos fertőzéstől nem védhet.)
A lézeres beavatkozások után nem történik varrat.
Mindezek oda vezetnek, hogy a különféle bőrelváltozások lézeres eltávolítása után gyorsabb a gyógyulás és kisebb, szebb heg marad vissza.

 

Másik előnye, hogy a vírusos elváltozások (szemölcsök, condylomák) lézeres műtéte után kisebb a tovaterjedés veszélye, mivel a műtéti vonalban a lézersugár a vírusokat is elpusztítja, valamint vérzés híján a kifolyt vérrel sem tudnak terjedni.
Specifikus előny a benőtt köröm lézeres kezelése során, hogy a körömtermelő zóna sejtjeit lézerrel eltávolítjuk a köröm benövés zónájából, így a kiújulás az esetek döntő többségében kivédhető, tehát a probléma véglegesen megoldható. (Ellentétben a hagyományos kimetszésekkel, ahol sajnos gyakori a kiújulás)
Általában elmondható, hogy a bőr (és a köröm) biztosan jóindulatú elváltozásai tisztán lézeres technikával eltávolíthatóak. A bizonytalan, vagy eleve szövettani vizsgálatot igénylő elváltozásoknál kimetszéssel kombinálva, a hagyományos sebészi ellátás kiegészítéseként alkalmazható (bőr alatti vágás, vérzéscsillapítás, stb).

FIGYELEM!

A konzultáción jelezze ha fényérzékenyítő gyógyszereket szed. Kezelés előtt két hétig ne napozzon, kerülje a szoláriumot. A kezelés napján a kezelendő területen ne használjon kozmetikumot, testápolót, krémeket, fényvédőt.

A kezelés után három hónapig ne napozzon, illetve magas fényvédő faktorú krémet használjon.

Mikor nem javasoljuk a szén-dioxid lézeres műtétet?

 • Aktív fertőzés a kezelendő bőrfelszínen
 • Kóros hegesedésre (keloidra) való hajlam
 • Cukorbetegség, kötőszöveti, autoimmun megbetegedés, immunszuppresszív kezelés
 • Korábbi lézeres kezelés során fellépő problémák
 • Isotretinoin hatóanyagú gyógyszer szedése alatt, ill. fél éven belül

LÉZERES ARCFIATALÍTÁS

Fraxel lézer – A szén-dioxid lézer a sebészeti alkalmazás mellett a bőr felújítására, fiatalítására is alkalmas.
A szén-dioxid lézer a sebészeti alkalmazás mellett a bőr felújítására, fiatalítására is alkalmas. Erre csak a modern, fracionált módban is dolgozó készülékek képesek. A frakcionált CO2 lézeres kezeléssel a bőr megfiatalítható, („rejuvenáció”) felszíne bársonyosabb, simább lesz, a bőr pedig feszesebb. Kisebb ráncok eltűnnek, a mélyebbek csökkennek.
A kezelésnek kettős hatása van: eltávolítja a felületes, elöregedett hámréteget és megfeszíti a kötőszövetet a bőr alatt, majd beindít egy erőteljesebb kollagén termelést.

 

Hogyan lehetséges ez?

Amíg régebben a CO2 lézeres kezelés a bőr felső rétegének leégetéséből állt, addig a korszerű beavatkozás más módszerekkel történik.
A frakcionált CO2 lézeres kezelés során az e célra kialakított készülék rendkívül vékony lézer sugarakat lő a bőrbe, akár egy 1×1 cm-es területre több ezret. A sugarak behatolási pontjában elpárolognak a régi, elöregedett bőrsejtek és a pontok közti területről gyors ütemben új sejtek képződnek. Így a szervezet természetes úton új, fiatal bőrréteget állít elő, a bőr felületes rétege megújul.
A bőr alá „belőtt” vékony lézer sugarak elérik a bőr alatti kötőszövetet, amely a hő hatására megfeszül, valamint a regeneráció során fokozódik a bőr feszességéért felelős kollagén és elasztikus rostok termelődése.
Így a kiválasztott bőrterület tulajdonképpen kettős kezelést kap. Ezt szokták rejuvenációnak, megújításnak, megfiatalításnak nevezni.

 

További információért és bővebb leírásért kattintson ide.

Dr. Varga Zoltán +36 30 217 0636

x

Dr. Varga Zoltán

Lézersebészet
Specializációk:

Lézeres beavatkozások, bőrelváltozások eltávolítása vágás, varrás, hegek nélkül (Fibrómák, szemölcsök, condylomák, időskori pigmentált szemölcsök, benőtt köröm végleges megoldása).

Arc, dekoltázs, kézhát bőrének megújítása, fraxel kezelés. (Ráncok, pigmentfoltok, akné utáni hegesedés, tág pórusok.)

Részletes adatlap

Dr. Varga Zoltán

Lézersebészet

Bemutatkozás

1979-ben szerzett orvosi diplomát „cum laude” minősítéssel a Pécsi Orvostudományi Egyetemen (POTE, jelenleg PTE-ÁOK). Orvosi munkáját az I. sz. Sebészeti Klinikán kezdte, majd a II. sz. Sebészeti Klinikán folytatta. Itt szerzett szakvizsgát sebészetből 1983-ban, majd traumatológiából 1986-ban, mindkettőt jeles eredménnyel. 1988-tól az egyetem Sebészeti Tanszékén dolgozott, 2004-től adjunktusként. 2011 óta sebészeti, traumatológiai szakrendeléseken dolgozik, jelenleg az EEI szakrendelésén. SZAKMAI ÉRDEKLŐDÉS, TUDOMÁNYOS TEVÉKENYSÉG: Primer és szekunder limfödémák kísérletes vizsgálata és klinikai kezelésében való részvétel, laparoszkópos műtétek végzése, a perioperatív tromboembóliás szövődmények fizikális és gyógyszeres megelőzése, a hasi kompartment szindróma vizsgálata, kezelése. A fenti témakörökből 25 előadás kongresszusokon (kettő külföldi), 12 írásbeli megjelenés. Oktatói munka: A klinikákon rendszeres elméleti, gyakorlati oktatás. Két kreditpontos kurzus vezetése, egy államvizsga dolgozatnál konzulens. Jelenleg is meghívott előadóként egyetemi előadások tartása orvostanhallgatóknak (sebészet tárgyköréből), illetve posztgraduális képzésben résztvevő orvosoknak. Továbbképzések: Közel 50 szakmai továbbképzésen való részvétel. Ezekből kiemelendő: GCP képzéssel rendelkezik (Good Clinical Practice, Gyógyszervizsgálatok helyes klinikai gyakorlata). Külföldi tanulmányút: Erfurti Sebészeti Klinika, 1988 Nemzetközi kézsebészeti tanfolyam, mikrosebészeti tanfolyam. Lézergyógyászati, majd az erre épített lézersebészeti tanfolyam. A lézersebészet témakörében több egyéni továbbképzés budapesti lézerklinikákon.
Specializáció

Lézeres beavatkozások, bőrelváltozások eltávolítása vágás, varrás, hegek nélkül (Fibrómák, szemölcsök, condylomák, időskori pigmentált szemölcsök, benőtt köröm végleges megoldása).

Arc, dekoltázs, kézhát bőrének megújítása, fraxel kezelés. (Ráncok, pigmentfoltok, akné utáni hegesedés, tág pórusok.)

Tanulmányok
 • 1979. Pécsi Orvostudományi Egyetem, általános orvos
 • 1983. sebészet szakvizsga
 • 1986. traumatológia szakvizsga
Beszélt nyelvek
HU

Árlista

Benőtt köröm, egyik oldal
43 000 Ft
Benőtt köröm, másik oldal
19 000 Ft
Bőrelváltozás eltávolítása lézerrel, első
41 490 Ft
Bőrelváltozás eltávolítása lézerrel, második és minden további
11 000 Ft
Dekoltázs
106 500 Ft
Fél éven belüli harmadik kezelés
111 510 Ft
Homlok
71 500 Ft
Két teljes arckezelés egyszerre történő megvásárlása esetén
236 505 Ft
Kézfejek
86 490 Ft
Konzultáció, vizit
31 000 Ft
Nagyméretű bőrelváltozás eltávolítása lézerrel, első
51 495 Ft
Nagyméretű bőrelváltozás eltávolítása lézerrel, második és minden további
11 000 Ft
Nyak
86 490 Ft
Nyak+dekoltázs
156 510 Ft
Orcák
81 510 Ft
Száj környék
71 500 Ft
Teljes arc (homlok, orcák, száj környék)
136 500 Ft