PROKTOLÓGIA (végbéltáji műtétek)

A proktológia az általános sebészetnek egy speciális szakterülete, ami a végbél és környezetének megbetegedéseivel foglakozik. A proktológiai vizsgálat eredménye alapján a szakorvos különböző eljárásokat javasolhat a probléma kezelésére. Ha a konzervatív módszerek nem elegendők a gyógyuláshoz, akkor kerül sor a sebészeti beavatkozásra.

TUDJON MEG TÖBBET

Prémium környezetben, korszerű és személyre szabott ellátással várjuk! Elismert, nagy tapasztalattal rendelkező szakorvosaink a legújabb technológiák alkalmazásával a legmagasabb szintű ellátást nyújtják.

Mikor, milyen panaszok esetén érdemes proktológushoz fordulni?

  • Az aranyerek stádiumuktól függően okozhatnak kezdetben fájdalommal nem járó, friss, csöpögő, végbéltáji vérzést, később kifordulva a végbélből váladékozást, viszketést, bőrirritációt. Végső stádiumban kizáródva a végbélnyíláson keresztül tűrhetetlen fájdalommal járnak, mely azonnali műtéti beavatkozást igényel.
  • A végbéltáji berepedések székelés során fellépő éles, szúró, égő jellegű fájdalommal járnak, friss vérzéssel kísérve.
  • A záróizom illetve a kismedencei izomzat elégtelen működése, diszfunkciója során a székelést követően fellépő, sokszor egész nap fennálló, égő, nyomó, kisugárzó fájdalmat panaszolnak a betegek.
  • A végbélből történő váladékozás hátterében megbújhatnak daganatok, gyulladásos vastagbél betegségek, polipok, de nem ritkán a szexuális úton terjedő nemi betegségek (STI) is okozhatnak ilyen jellegű tüneteket.
  • Hirtelen kialakuló, pár nap alatt többszörösére növekvő, feszítő, nyomó jellegű panaszokat okozó, végbéltáji duzzanat hátterében sokszor diagnosztizálhatunk tályogot, vérrögöt.

Milyen proktológia műtétet végzünk a klinikán?

TUDÁSTÁR

Mit egyek műtét előtti nap?

Műtéti előtti nap célszerű már csak könnyű ételeket enni, sok folyadék fogyasztása (víz mellett erőleves, zöldségleves).

Mit egyek műtét után?

Nagyon fontos a rendszeres és puha széklet, főként a gyógyulási időszak alatt, ezért javasoljuk a puffasztó mentes, fűszerszegény és rostdús ételek fogyasztását, a bő folyadékpótlást.

Lehet-e műtét után fellépő fájdalom?

A műtét után jelentkező fájdalom az első 5-7 napban elsősorban székeléskor jelentkezik. A fájdalom megszüntetésére fájdalomcsillapító tabletta javasolt.

Végezhetek-e fizikai munkát műtét után?

Az első egy hétben tartózkodni kell a fizikai megterheléstől.

Szakembereink

Dr. Gőbel Gyula

Dr. Baracs József

Dr. Lakatos Levente Miklós

Dr. Ember Ágoston

Proktológia műtéti árak

Aranyér műtét
240.000 HUF-tól
Sipoly
260.000 HUF-tól
Trilogy műtét(local)
520.000 HUF-tól
Trilogy műtét altatásban
620.000 HUF-tól