RÁNCFELTÖLTÉS SAJÁT ZSÍRRAL

A saját zsírral történő arcfiatalítás ideális mindazoknak, akik a természetességre törekednek.

A saját zsírral történő ajakfeltöltés és ráncfeltöltés egyre gyakrabban alkalmazott technika a plasztikai sebészek körében. Manapság egyre elterjedtebb és népszerűbb az arcfiatalításnak az a módja, amikor a páciens saját zsírját juttatják vissza a bőr alá. A saját zsírral történő arcfiatalítás ideális mindazoknak, akik a természetességre törekednek, és idegen anyag felhasználása nélkül, gyorsan szeretnének éveket fiatalodni. A saját zsírral való feltöltéshez nem szükséges nagy mennyiségű zsír, így nem feltétlenül kell összekötni nagyobb területek zsírleszívásával, elegendő csupán a szükséges mennyiség eltávolítása, például fenék, csípő vagy a has területéről. Természetesen ebben az esetben is műtéti körülmények között történik a kezelés. Mivel a kezelés során a páciens saját zsírját használják fel, ezért allergiás reakciótól, túlérzékenységtől nem kell tartani. Saját zsírral feltölthető a középarc, a szemöldök közötti haragos ránc és az orr melletti, úgynevezett nasolabilis ránc is, valamint az alsó szemhéj területe.

A műtétről

Saját zsír átültetése során úgy távolítják el a zsírsejteket, hogy a lehető legkevésbé sérüljenek, hiszen a legjobb eredmény eléréséhez kisebb, sértetlen zsírsejtekre van szükség. A leszívott zsírsejteket megtisztítják, és átültetésre alkalmas formába processzálják. Ezt követően fecskendőbe töltik őket, majd a plasztikai sebész beinjekciózza a korrigálandó területre. A kezelés végén a szakember kíméletes masszázzsal egyenletesen eloszlatja a feltöltött anyagot. A beavatkozást jól felszerelt műtőben, helyi érzéstelenítés mellett végezik.

Kockázat

A saját zsírral feltöltés esetén nagyon ritkán fordul elő komplikáció, szövődmény. Mivel a szervezet saját anyagát juttatják vissza az arc ráncaiba, ezért allergiás reakció nem fordulhat elő. A saját zsírral történő feltöltés előtt plasztikai sebész részletesen elmondja a kezelés részleteit, az utána szükséges teendőket, esetleges kockázati tényezőket. Például duzzanatok, bevérzések megjelenhetnek a kezelt területen, de ezek egyéni hajlamtól függően csupán pár napig láthatók, és hűtéssel fel is gyorsítható a gyógyulás folyamata.

Eredmény

Fontos, hogy a kezelés után néhány napig óvjuk az erős gesztikulációtól, a masszázstól a kezelt területet. Területtől függően a befecskendezett zsírsejtek 20-80%-a felszívódik, de a kezelés után pár héttel ez a mennyiség korrigálható. Például a középarc területén nagyobb a valószínűséggel szívódik fel a zsír, mert ez a régió nagyon jó vérellátottságú.