TÉRDPROTÉZIS

Több éves szakmai tapasztalattal rendelkező ortopéd szakorvosaink személyre szabott műtéti megoldással várják klinikánkon!

TÉRDPROTÉZIS MŰTÉT

mikor már a térdízület kopását már nem lehet konzervatív módon (gyulladáscsökkentőkkel, fiziko- és fizioterápiával, ízületbe adható hyaluronsavas injekcióval) kezelni, amikor a fájdalom már állandósul és képalkotó vizsgálattal is igazolható, hogy a porcfelszínek jelentősen kopott, abban az esetben a protézis beültetés válik szükségessé.

A térdprotézis műtéttel a beteg kopásos fájdalmai megszűnnek, térde terhelhető és mozgatható lesz, mint egy egészséges fiatal ízület. A térdprotézis-beültetés az ízületi tok megnyitásával lehetséges, az ízületből eltávolításra kerül minden kopott és gyulladt szövet, az implantátum egészséges csontfelszínre ültethető rá. Az új ízület jó funkciójához lényeges, hogy a térdízület tengelye megfelelő legyen, a megtartott szalagok funkcióképesek legyenek és az implantátum mérete a beteg térdével megegyező legyen.

Kétféle protézis rendszer létezik: a cementes azaz ragasztóval rögzülő, és a cement nélküli, azaz ragasztó nélkül rögzülő térdprotézis. Fiatal és jó csontállományú, kis deformitású betegeknél válaszható a cement nélküli térdprotézis, azonban a hosszú távú eredményei a cementes és cement nélküli térdprotéziseknek hasonló.

Generalizált vagy több területet érintő kopás esetén a teljes térdízületi protézis (TEP) a választandó módszer.
A teljes vagy total endoprotézisek (TEP-ek) között léteznek nagy hajlítást (high flexion) lehetővé tevő rendszerek is, melyekkel a betegek akár 130-140 fokig képesek hajlítani térdüket.

Ortopéd sebészeink a műtét előtti vizsgálaton meghatározzák, hogy a protézis milyen típusát fogják használni, mi az, ami a térd csont- és szalagrendszerének a legmegfelelőbb.

 

TUDÁSTÁR

MITŐL FÜGG, HOGY CEMENTES VAGY CEMENT NÉLKÜLI IMPLANTÁTUM BEÜLTETÉSE TÖRTÉNIK?

Fiatal és jó csontállományú, kis deformitású betegeknél válaszható a cement nélküli térdprotézis, azonban a hosszú távú eredményei a cementes és cement nélküli térdprotéziseknek hasonló.

Hány éjszakát kell a klinikán töltenem?

A műtét után 2 éjszakát kell a klinikán maradni.

Dr. Bűcs Gábor

Dr. Domán István

Dr. Farid Shafiei

Dr. Horváth Gábor

Dr. Koós Zoltán

Dr. Tóbi Zoltán

Prof. Dr. Vermes Csaba

Térdprotézis műtéti ára

Total térdprotézis
2.040.000 HUF-tól
Extra ápolási nap
60.000 HUF