TÉRDPROTÉZIS

Több éves szakmai tapasztalattal rendelkező ortopéd szakorvosaink személyre szabott műtéti megoldással várják klinikánkon!

TÉRDPROTÉZIS MŰTÉT

mikor már a térdízület kopását már nem lehet konzervatív módon (gyulladáscsökkentőkkel, fiziko- és fizioterápiával, ízületbe adható hyaluronsavas injekcióval) kezelni, amikor a fájdalom már állandósul és képalkotó vizsgálattal is igazolható, hogy a porcfelszínek jelentősen kopott, abban az esetben a protézis beültetés válik szükségessé.

A térdprotézis műtéttel a beteg kopásos fájdalmai megszűnnek, térde terhelhető és mozgatható lesz, mint egy egészséges fiatal ízület. A térdprotézis-beültetés az ízületi tok megnyitásával lehetséges, az ízületből eltávolításra kerül minden kopott és gyulladt szövet, az implantátum egészséges csontfelszínre ültethető rá. Az új ízület jó funkciójához lényeges, hogy a térdízület tengelye megfelelő legyen, a megtartott szalagok funkcióképesek legyenek és az implantátum mérete a beteg térdével megegyező legyen.

Kétféle protézis rendszer létezik: a cementes azaz ragasztóval rögzülő, és a cement nélküli, azaz ragasztó nélkül rögzülő térdprotézis. Fiatal és jó csontállományú, kis deformitású betegeknél válaszható a cement nélküli térdprotézis, azonban a hosszú távú eredményei a cementes és cement nélküli térdprotéziseknek hasonló.

Generalizált vagy több területet érintő kopás esetén a teljes térdízületi protézis (TEP) a választandó módszer.
A teljes vagy total endoprotézisek (TEP-ek) között léteznek nagy hajlítást (high flexion) lehetővé tevő rendszerek is, melyekkel a betegek akár 130-140 fokig képesek hajlítani térdüket.

Ortopéd sebészeink a műtét előtti vizsgálaton meghatározzák, hogy a protézis milyen típusát fogják használni, mi az, ami a térd csont- és szalagrendszerének a legmegfelelőbb.

 

TUDÁSTÁR

MITŐL FÜGG, HOGY CEMENTES VAGY CEMENT NÉLKÜLI IMPLANTÁTUM BEÜLTETÉSE TÖRTÉNIK?

Fiatal és jó csontállományú, kis deformitású betegeknél válaszható a cement nélküli térdprotézis, azonban a hosszú távú eredményei a cementes és cement nélküli térdprotéziseknek hasonló.

Hány éjszakát kell a klinikán töltenem?

A műtét után 2 éjszakát kell a klinikán maradni.

Dr. Domán István

Dr. Bűcs Gábor

Dr. Koós Zoltán

Prof. Dr. Vermes Csaba

Dr. Horváth Gábor

Térdprotézis műtéti ára

Total térdprotézis
1.950.000 HUF-tól
Extra ápolási nap
45.000 HUF