ZSÍRLESZÍVÁS

Az adott testtájék kontúrjának javítása, szebbé tétele.

A zsírleszívás a közhiedelemmel ellentétben komoly műtét. A beavatkozás nem helyettesíti a fogyókúrát, inkább alakformálásra, bizonyos testtájak korrekciójára alkalmas. Ezen belül főleg az alhas, a csípő, a derék, a comb területének igazítása érdekében illetve a fogyókúrát követően megmaradó, mozgással hatékonyan el nem távolítható zsír eltüntetésére javasoljuk. Vékony kanülök segítségével lehetőség van a boka, az arc, a tokaformálására is.

Az eredmény tartós, ugyanis a zsírleszívással együtt a zsírsejtek is eltávolításra kerülnek az adott testfelületen így a későbbiekben ezen a területen már nem alakulhat ki zsírpárna.

A műtétről

A zsírleszívás ideális esetben elvégezhető ambuláns beavatkozásként, helyi érzéstelenítésben. A műtét általában altatásban tizenkét órás megfigyeléssel történik, melynek során a sebész csupán néhány kicsi metszést ejt, és ezen keresztül távolítja el a felesleges zsírszövetet. 4 testtájéknál nagyobb terület egyidejű zsírszívása esetén altatás vagy epidurális érzéstelenítés javasolt, egy éjszakás bent fekvéssel. A műtétet igen kicsiny (2-5 mm-es) rejtett metszésekből végezzük. Helyi érzéstelenítés után haza lehet menni, és 1-2 hét kímélet után gyakorlatilag normális életvitel folytatható. Altatás után vagy gerincvelő érzéstelenítés után 1 éjszakát szükséges a Da Vinci Klinikán tölteni. A műtétet követően azonban néhány hétig az adott testtájon testszorító viselése szükséges.

Érzéstelenítés módja: helyi érzéstelenítés, altatás vagy epidurális érzéstelenítés
Műtéti idő: 20-30 perc testtájanként
Zsírleszívás utáni klinikai kezelés időtartama: ambuláns vagy 1 éjszakás bennfekvés
Kompressziós ruha viselése: 6 hétig
Varratszedés: 1 hét múlva
Sportolás szüneteltetése: 3-6 hétig
Fontos: A zsírleszívás utáni változás elsősorban cm-ekben lesz mérhető, nem kg-okban!