Endokrinológia

Az endokrinológia a belső elválasztású mirigyek – a pajzsmirigy, a mellékpajzsmirigyek, a mellékvese, az agyalapi mirigy és a gonádok (herék, petefészkek) – működésének élettanával, azok betegségeivel foglalkozik.

 

TUDJON MEG TÖBBET

Endokrinológus szakorvosaink exkluzív környezetben, korszerű és személyre szabott ellátással várják, akik kiemelkedő tudásukkal és tapasztalatukkal a legmagasabb szintű ellátást nyújtják.

Mivel foglalkozik az endokrinológia?

  • a pajzsmirigy gyulladásos betegségeinek diagnosztizálása, a pajzsmirigy túlműködés és alulműködés kezelése, a pajzsmirigy göbös megbetegedései esetén a kivizsgálás és gondozás koordinálása.
  • a férfiak és nők csökkent nemi hormonszinttel járó állapotainak tisztázása, a meddőség hormonális okainak vizsgálata
  • a nők fokozott szőrnövekedéssel járó állapotának kivizsgálása és gondozása
  • az agyalapi mirigy hormontermelésének felmérése, hormonpótló kezelések felírása és követése, agyalapi mirigy fokozott hormontermelése esetén gyógyszeres kezelések elrendelése, felügyelete
  • a mellékvese hormonok csökkent és fokozott termelésével járó állapotok kivizsgálása, kezelése, mellékvese térfoglalások hormonális diagnosztikája
  • a magasvérnyomás-betegség endokrin okainak vizsgálata
  • a mellékpajzsmirigy betegségek felismerése és kezelése

MIVEL FORDULHAT HOZZÁNK?

Dr. Bódis Beáta

Endokrinológia, Diabetológia, Belgyógyászat, Lipidológia
Specializációk:

Endokrinológia, diabetológia, obezitológia, lipidológia

Részletes adatlap

Dr. Bódis Beáta

Endokrinológia, Diabetológia, Belgyógyászat, Lipidológia

Bemutatkozás

2005 óta szűkebb szakterülete az endokrin és anyagcsere betegségek, ezen belül diabetológia, obezitológia és lipidológia licenc vizsgával rendelkezik. A klinikán az osztályos betegek ellátásán kívül részt vett az endokrinológiai és diabetológiai járóbeteg szakellátásban, valamint a magyar és angol nyelvű graduális és posztgraduális oktatásban. Angol szakmai felsőfokú nyelvvizsgával rendelkezik.
Specializáció

Endokrinológia, diabetológia, obezitológia, lipidológia

Tanulmányok

1992-ben szerzett általános orvosi diplomát a Pécsi Orvostudományi Egyetemen. 1993-1996 között Ph.D. ösztöndíjas hallgatóként az alapkutatásban dolgozott a POTE I.sz. Belgyógyászati Klinikán a kísérletes gasztroenterológia területén, Ph.D értekezését 1998-ban védte meg.


1996-2024 között a PTE I.sz. Belgyógyászati Klinikán dolgozott, belgyógyász szakvizsgát 2001-ben, gasztroenterológiai szakvizsgát 2004-ben, endokrinológiai szakvizsgát pedig 2011-ben szerzett.

Tagságok

Tagja a Magyar Endokrinológiai és Anyagcsere Társaságnak, a Magyar Diabetes Társaságnak, a Magyar Atherosclerosis Társaságnak és a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaságnak. Szakmai kongresszusok és továbbképzések rendszeres résztvevője és előadója.

Beszélt nyelvek
HU

Árlista

Első szakvizsgálat, konzultáció
36 000 Ft
Kontroll vizsgálat
28 000 Ft