Fül-orr-gégészet

A fül-orr-gégészeti vizsgálat a fej, a fül, az orr és melléküregeinek, valamint a szájüreg, a garat, a gége és a nyak területeinek megbetegedéseivel foglalkozik.

TUDJON MEG TÖBBET

A gyakori légúti betegségek, a fülfájás, a fülzúgás, az orrdugulás, a hosszú ideje tartó rekedtség, az ébredés utáni köhögés és a horkolás néha enyhe tünetekkel járnak, azonban utalhatnak olyan kóros állapotokra is, melyeknek mielőbbi kivizsgálása szükséges.

Mikor érdemes felkeresnie szakorvosainkat?

A szakrendelés igénybevétele minden korosztály számára szükséges lehet, amennyiben a három, részben egymáshoz kapcsolódó szerv, a fül, az orr vagy a gége egészséges működésével kapcsolatban panasza áll fenn.

Klinikánk fül-orr-gégészeti szakorvosai nagy gyakorlattal diagnosztizálják, kezelik és gyógyítják a fül-orr-gégészeti gondok teljes spektrumát, adott esetben műtéti megoldást javasolnak, melyekről a konzultáció során teljes körű tájékoztatást adnak.

 

MIVEL FORDULHAT HOZZÁNK?

Dr. Járai Tamás Ph.D

Fül-, orr-, gégegyógyászat, Fej-nyaksebész főorvos
Specializációk:
  • Szakterülete a fej-nyaki onkológia, a rhinológia, az orr és fül esztétikai és korrekciós műtétei, valamint a fej-nyaki rekonstrukciós műtétek.
Részletes adatlap

Dr. Járai Tamás Ph.D

Fül-, orr-, gégegyógyászat, Fej-nyaksebész főorvos

Bemutatkozás

1999-ben szerzett orvosi diplomát „summa cum laude” minősítéssel a Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán (POTE, jelenlegi nevén PTE-ÁOK). 1998-ban Köztársasági Ösztöndíjban részesült. A diploma megszerzése óta a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Fül-Orr-Gégészeti és Fej- Nyaksebészeti Klinikáján dolgozik 2006-tól egyetemi tanársegédként. 2006-ban tett fül-orr-gégészeti és fej-nyaksebészet szakvizsgát kiváló eredménnyel. 2010 óta egyéni felkészülőként vesz részt PhD képzésben, témája a „Fej-nyak régiót érintő tumoros elváltozások tömegspektrometriás diagnosztikája”. Szakterülete a fej-nyaki onkológia, a rhinológia, az orr és fül esztétikai és korrekciós műtétei valamint a fej-nyaki rekonstrukciós műtétek. 2000-től résztvevője a Pécsett évente megrendezésre kerülő „Nemzetközi Orrplasztikai és Arcesztétikai Sebészeti Kurzusnak”, 2005-től instruktorként, 2010-től a kurzus főszervezője. 1997-től orvostanhallgatóként aktív résztvevője volt a magyarországi univerzális újszülöttkori hallásszűrési program elindításának. 1998-ban „Otoakusztikus emisszió az univerzális újszülöttkori objektív hallásszűrésben” címmel államvizsgadolgozata Rektori Díjban részesült, majd 2001-ben elnyerte a Magyar Fül-Orr-Gégeorvosok Egyesülete Békésy díját. 1999-től előadóként és szervezőként aktív részese a „Tudományos Hétvége az Objektív Audiometria Jegyében” rendezvénynek. 2007-től vesz részt a magyar, 2008-tól az angol nyelvű gradualis és postgradualis oktatásban, 2009-től az angol nyelvű oktatás tanulmányi felelőse. 2004-tól foglalkozik tudományos diákköri hallgatókkal, többek között rhinológia, audiológiai, kontakt endoszkópia, minimál invazív pajzsmirigysebészet, valamint fej-nyaki rekonstrukciós sebészet témakörökben. Jelenleg két államvizsga dolgozat konzulense „Reconstructios lehetőségek fej-nyaki daganatoknál” illetve „Rhinoplasty” címek alatt 2000-től számos hazai és nemzetközi (Ferrara, Amsterdam, Hradec Kralove, Zágráb, Hamburg) kurzus résztvevője középfülsebészet, endoszkópos orrmelléküregsebészet, gégesebészet, minimál invazív sebészet-robotsebészet, orrplasztika területén. Gyakori előadó és társszerző szakmai kongresszusokon, több magyar és angol nyelvű tudományos közlemény szerzője és társszerzője. 2010-ben egyetlen nem sebész sebész jelentkezőként felvételt nyert a ráépített Plasztikai sebészet szakvizsga képzésre, így 2010. októbertől plasztikai sebészeti rezidens is dr. Tizedes György irányítása alatt. 2012-től tagja a PTE KK Gyermekklinikáján működő Hasadékos Munkacsoportnak, ahol dr. Vástyán Attilával hasadékos fiatalok korrekciós műtétjét végzi.
Specializáció
  • Szakterülete a fej-nyaki onkológia, a rhinológia, az orr és fül esztétikai és korrekciós műtétei, valamint a fej-nyaki rekonstrukciós műtétek.
Tanulmányok
  • 1999. Pécsi Orvostudományi Egyetem, általános orvos
  • 2006. fül-orr-gégegyógyászat szakvizsga
Beszélt nyelvek
HU

Árlista

F-O-G szakorvosi alap vizsgálat (fül-orr-garat-gége-nyak- vizsgálat)
31 000 Ft
Fül- orr- gégegyógyászati góckutatás (alapvizsgálat, leoltás, laborvizsgálat)
31 000 Ft
Kontroll vizsgálat 3 hónapon belül
23 000 Ft