Sebészet-proktológia

A sebészet az orvostudomány azon ága, amely a külső vagy a belső szervek elváltozásait, betegségeit gyógyítja.

A proktológia pedig a sebészet szakterületén belül a végbél betegségeinek vizsgálatával, diagnosztizálásával és kezelésével foglalkozik.

TUDJON MEG TÖBBET

A Da Vinci Magánklinika nyugodt és diszkrét környezete biztosítja a kényes és kellemetlen problémák minimális várakozási idővel és fájdalommentes kezeléssel történő gyógyítását. Nemzetközileg elismert, kimagasló tapasztalattal rendelkező szakorvosaink minden esetben személyre szabott kezelési tervet készítenek a páciens részére.

A sebészet már számos szakterületre specializálódott, például fej-nyaki sebészet, idegsebészet vagy éppen a plasztikai sebészet. A korábbi, jelentős roncsolással járó beavatkozások megszűntek és egyre inkább a kevésbé invazív megoldások terjedtek el. Ma már nem ritka az egynapos sebészeti ellátás sem.

 

MIVEL FORDULHAT HOZZÁNK?

A proctológia szakterülete a végbél környezetének gyulladásos folyamataival, jó és és rosszindulatú daganataival és különféle elváltozásaival foglalkozik. A leggyakrabban előforduló végbélbetegségek az aranyér, a végbélrepedés, a végbélgyulladás, a végbélpolip, a végbéltályog, a Crohn betegség és a végbélrák.

Proktológiai panaszok esetén nagyon sokan kerülik a vizsgálatot az esetleges kellemetlenségek miatt, s ezért csak a tünetek súlyosbodása esetén fordulnak orvoshoz. Azonban a proctológiai tünetek egy része gyógyszeres kezeléssel hatékonyan enyhíthető vagy teljesen megszüntethető, ha pedig időben szakorvoshoz fordulunk, a műtéti beavatkozások elkerülhetők. A gyakorlott szakorvos által végzett vizsgálat nem jár fájdalommal, csak kisebb kellemetlenséggel, mely csekély ár egy-egy komolyabb betegség megelőzéséért vagy egy műtét elkerüléséért.

Javasoljuk, ha a következő tünetek valamelyikét észleli, haladéktalanul forduljon proktológus szakorvoshoz:
  • Végbél viszkető érzése
  • Belső nyomásérzés
  • Szúró, nyomó vagy égető végbéltáji fájdalom
  • Véres székürítés
  • Székelési nehézség
  • Székelési szokások megváltozása (rendszeres székrekedés vagy hasmenés)
  • Nedvező sebhely
  • Kitüremkedés
  • Vérző aranyér

KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOK

Dr. Baracs József

Dr. Ember Ágoston

Dr. Illényi László

Dr. Gőbel Gyula

Dr. Lakatos Levente Miklós